HTML

Mozdonyágy

Egy mozdony alakú gyermekágy építésének hiteles története

Miért?

2009.06.01. 23:17 Apa csak egy van

Elérkeztünk a miért-korszakhoz. Szép lassan észrevétlenül. Az első visszakérdezés (egy éve) a 'mégegyszer!' volt, olyankor el kellett ismételni, amit mondtam. Harmicszor legalább, naponta negyvenszer. Aztán volt a generikus 'nemértem' ilyenkor más szavakkal kellett elmondani ugyanazt. Mondjuk tízszer, naponta húszszor. És most van a miért korszak, minden mondatra válaszul a 'miért?'. Válaszolgatok türelmesen, amíg el nem érkezünk egy olyan pontra, hogy szerintem elvesztette a fonalat, és csak rutin a kérdés. Ekkor megkérdezem, hogy mi miért? Miért micsoda? Vagy egyenesen, hogy mire gondolsz kisfiam? Ekkor pár lélegzetvételnyi gondolkodás után jön egy értelmes probléma, egy másik gondolatszálon,

Ezzel a tempóval egy friss érettségis két nap alatt jutna el a diplomáig. Más ez a 3 éves tempó, sokkal több, mint bármi a felnõttkorban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyagy.blog.hu/api/trackback/id/tr451157935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása