HTML

Mozdonyágy

Egy mozdony alakú gyermekágy építésének hiteles története

Excenterezés

2009.04.02. 23:38 Apa csak egy van

Az úgy volt, hogy egy kicsit hamarabb jöttem haza a munkából, és az egyik  gyerek  anagyanyjánál volt, a másik az anyjával rugott ki a hámból. Egy és háromnegyed órát fúrtam. A vezetőfülke excenteres rögzitőit fúrtam készre. 10 db köldókcsap fúrás, 4 darab összehúzó kifúrása. Az időt a pontossági igény viszi el.

A köldökcsap 8-as luk. Az excenteres öszzehúzó 3 féle luk: 5-ös az összehúzócsap menetes aljának, az egyik munkadarabba, 7-es a csap szárának a másik munkadarabba, és erre a lukra merőleges 15-ös magának az excenternek. Remekül lehetne ezt fotókkal bemutatni, ez most kimaradt :-)
A gondot egyrészt az okozza, hogy az egyik munkadarabban lévő 5-ös, és a másik munkadarabban lévő 7-es luknak pontosan egybe kell esnie; másrészt az, hogy a 15-ös mélyítésnek pont merőlegesen pont el kell találnia a 7-es luk tetejét.
Persze 7-es fafúróm nincs (nem kaptam) tehát 6-ossal fúrom elő, majd fúrószárcsere 7-es fémfúróra és azzal készrefúrom.

Itt a csap, meg az excenter, ebből a kettőből áll az excenteres bútorösszehúzó, minden lapraszerelt bútor lelke. A csap pici fejét fogja meg az excenter az egyik anyagban, míg a csap menetes része be van tekerve a másik anyagba.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyagy.blog.hu/api/trackback/id/tr401042990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása