HTML

Mozdonyágy

Egy mozdony alakú gyermekágy építésének hiteles története

fiókgörgők

2009.05.09. 22:07 Apa csak egy van

A 4 fiók 70 centi mély lesz. Valami görgős-sines megoldást szerettem volna mindig is, mert állandóan zavar, ha egy fiók nem teljes mélységben hózható ki. A 70 cm-es teljes mélységig való kihúzhatóság meg nem annyira egyértelmű, lásd, a normál konyhabútor is csak 60 cm mély. (amihez 55 centi hosszú fiókgörgőt szoktak adni).

Kis netes keresgélés után találtam is, legolcsóbb 2700 ft párja, 70 cm hosszú, 70 cm -re húzható ki (teljes mértékig kihúzható. Aztán a munkahelyemen akadt lehetőség, és egy kidobásra/elszállításra  váró kupacból szereztem 4 pár fiókgörgőt, 60 cm hosszú, 65 cm-re húzható ki. A dölten szedett szavak a magyarban a lopás szinonímái.

Vagy fél óra volt csütörtökön mire kiszedtem a fiókgórgőket, és vagy fél óra ma, mire lereszeltem belőlük a visszacsúszás-gátló bügyköt. Ezek nem bútorhoz való eszközök, hanem ipari eszközök, kihúzáskor beakad egy kis rugós zsanér, és csak annak benyomásával guritható vissza a fiók. Nyílván ez roppant fontos funkció, ha éles, vas, 60 kiló a fiók, és évente  egyszer húzzák ki; és nyílván bosszantó, ha puha, fa, 8 kiló, és naponta 5-ször  húzzák ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyagy.blog.hu/api/trackback/id/tr471112111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása